Szolnoki eset: olyat tettek a portája előtt, ami nagyon nem tetszett a panaszosnak

Megosztás

Kétségbeeseve hívta szerkesztőségünket egy szolnoki lakos, hogy ingatlana előtt csütörtökön reggel váratlanul munkások jelentek meg és nagy erőkkel kezdtek árokásásba. A lakos azért aggódott, hogy tönkremehet az utcára ültetett gyönyörű sövény- és fasora, illetve hogy felbontják kocsibejáróját.

Egy szolnoki, Kőműves utcai lakos hívta szerkesztőségünket, hogy tegnap azt vették észre, emberek papírokkal a kezükben tartanak terepszemlét, majd ma reggel gépekkel és emberekkel árkot kezdenek el ásni az utca egy szakaszán. Többek között házuk előtt is, ahol gyönyörű, éppen virágba borult fasora van, az aranyesősövényről nem is beszélve. A lakos a kerítése állapotáért is aggódott, hiszen az nem volt éppen két fillér. Mármost szerinte ha a kerítéshez közel vezetik az árkot, az a kerítésnek nem tehet jót, ha meg a fákhoz és a sövénysorhoz, akkor az meg a növényeknek nem lehet kedvező, gyökereik megsérülhetnek.

Kimentünk a helyszínre, ahol valóban nagy erőkkel folyt a munka, járdát bontottak fel, árkot ástak. Többek között a panaszos lakos háza előtt is. A kerítés és a fa- és sövénysor közötti keskeny részen csákánnyal vágták a földet, a panaszos otthon tartózkodó felesége szerint talán azért, mert a fák gyökereit csak így tudják “leküzdeni”.

A kocsibejárója még egyben volt, vagyis nem vágták fel, erre egyébként a munkások igéretet tettek, hogy majd alatta fúrnak el. A bejáró azért volt fontos neki, mert minden nap többször is közlekedik autóval, így neki arra szüksége van, hogy egyben maradjon ez a terület, ne legyen átvágva.

Panaszosunk ezt féltette a kocsibejárón kívül: a kerítést, a fa- és sövénysort

A panaszos azt sem értette, hogy miért nem lehetett az utcabelieket előre értesíteni. Volt, aki kint állt az autóval pont a bejárón, úgy kiabáltak be a portára, hogy álljon már el, pedig állítólag épp nem is volt otthon.

Vagyis panaszosunk szerint nemcsak az utcabeliekkel, de magukkal is kiszúrtak a munkát végzők.

Megkérdeztük a művezetőt is, aki elmondta, aggodalomra nincs ok, egy nap alatt végeznek, és mindent szépen helyreállítanak. Bejelenteni pedig azért nem kellett a munkát, mert az nem kötelező. Egyébként nem ez az első munkájuk, és mindent szabályosan és engedély szerint, szigorúan dokumentálva végeznek.

Az árkot optikai kábelnek ásták, erre ezen a szakaszon azért volt szükség, mert más utcákhoz képest ezen a részen nincsenek villanyoszlopok.

Kapcsolódó cikkek