M44 és M43: egyiken súlyos, másikon halálos baleset volt

Megosztás

Kunszentmárton külterületén, az M44-es számú autóút Békéscsaba felé vezető szakaszán baleset történt délután.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nyergesvontató közlekedett az M44-es számú autóúton Békéscsaba irányába , amikor haladása során az 57. kilométerszelvényben belehajtott a külső sávban terelést biztosító, álló járműbe. A baleset következtében a tehergépkocsi vezetője megsérült, azonban a sérülésének foka nem ismert. A járműszerelvény keresztbe fordult, az autóút mindkét forgalmi sávját teljes szélességében elzárta.

A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését és a műszaki mentést. A forgalmat az autóút 50. kilométerszelvényénél a 442-es számú főútra terelték.

Az M43-ason is volt egy baleset, az egy közutas halálával végződött.

Mint a Magyar Közút közölte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége szerdán burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében. A munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték a szakemberek, több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A munka végeztével, éppen amikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe beszorult a közútkezelő makói szakembere. A 41 éves férfi nem élt túl a balesetet.

Az árokba lökte a kamion a teherautót Fotó: police.hu

2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- és a közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve. Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek.

Nyitóképünkön az M44-esen történt baleset.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek