Kegyetlenül elbánt a kutyákkal azért, hogy leplezze bűnös tettét a karcagi férfi

Megosztás

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás.

A Karcagi Járásbíróság idén márciusban állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a 32 éves, ebszaporításból élő karcagi férfit, aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül. A férfi az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart.

A férfi és a védője is tudomásul vették a bíróság ítéletét, a járási ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a férfi terhére súlyosbításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében.

Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Az esettel a Magyar Narancs is foglalkozott, sőt, a kutyaszaporításról is készült egy cikk, a BBC pedig ezek kapcsán filmet is forgatott.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek