Megtették az első lépést a Herman tér szépítése érdekében Túrkevén

Megosztás

A Herman Ottó térnél apró lépésekkel haladnak Túrkevén, de a város más területein is fejlesztették a járdahálózatot. A téren emléket is szeretnének állítani a jeles tudósról.

A régi Ábrahám tér, ami méltó módon jó ideje Herman Ottóra emlékezik nevében, kissé elhanyagolt állapotú köztere Túrkevének.

Más köztereken is igyekeznek a téresztétika elősegítésére, itt most jutottak oda, hogy ennek az alapjait megvalósítsák.

A közmunkaprogramnak köszönhetően a Városgondnokság Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével az elmúlt hetekben elkészült az új járda két új átjáróval, a belvízelvezető csatornán.

A Kenéz utca felől érkező járdáknak biztonságos átjárása soha nem volt ezen a területen, habár annak idején az út készítői tisztában voltak ennek szükségességével.

A helyiek bíznak benne, hogy hamarosan egy zebra felfestésével tehetik biztonságosabbá a közlekedést és így is segítséget fog már nyújtani a gyalogosan vagy egyéb eszközzel járdán közlekedőknek a fejlesztés.

Sallai R. Benedek polgármester úgy vélte, régi tartozását rendezte a Herman Ottó téren a város, és ezzel a tér megszépülésének is megnyitották a lehetőségét.

Mindezeken túl a jövőben szeretnék gépkocsik behajtását gátló oszlopokat elhelyezni itt, aminek munkálatait megkezdték, továbbá a zöldterületet is rendezni szeretnék. Fennmaradt egy Fehérváry Rudolf tervező által készített, konkrétan ide készített vázlat, ami Herman Ottónak állítana a téren emléket.

A polgármester bizakodik, hogy egyszer az is megvalósulhat.

A városban egyébként az utóbbi időben megnövekedett a korszerű járdahálózat, mivel több helyen is felújították, kiépítették azt (képünkön).

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek