Fontos fejlesztések az abonyi vadásztársaság életében

Megosztás

Az Abonyi Nimród Vadásztársaság életében több jelentős pozitív fejlemény is történt a közelmúltban.

Ezek közül a talán a legkiemelkedőbbek, hogy megtörtént a vezetékes víz bevezetése a vadászházba, valamint a társaság sikeresen folyamodott támogatásért egy terepjáró gépjármű beszerzése céljából.

A városi önkormányzat döntése alapján a vezetékes vizet, amelyet a külterületeken lakók részére is elérhetővé tettek, egészen a vadásztársaság Temető dűlőben található vadászházáig kivezették. Itt egy tűzcsap is létesült, ami adott esetben a környéken lakók biztonságát növeli, és sok-sok év után, amióta a vadásztársaság vadászháza itt van, végre ide is eljutott az egészséges ivóvíz. A vadásztársaság tagjai, amikor a vadászházban tartózkodtak, természetesen már nagyon régen – egy fúrt kútból származó és szivattyúval a hálózatba jutatott – folyó vizet vehettek igénybe a tisztálkodásra, a mosogatásra stb., de ennek minősége nem érte el az ivóvízzel szemben támasztott követelményeket, így az ivóvizet a város közkútjainak valamelyikéből kellett tartályokban a helyszínre szállítanunk. A mostani fejlesztés eredményeképpen ez már a múlté, így azok a partner szervezeteink is, amelyek különféle rendezvényeik alkalmával igénybe veszik a vadászházat és annak szolgáltatásait, ennek során még kedvezőbb feltételekkel találkozhatnak.

Továbbá a település honlapján arról is olvashatunk, hogy a vadásztársaság egy korszerű, minden igényt kielégítő terepjáró gépkocsit is beszerezhetett az elmúlt év végén. Az új autó például a potenciálisan sokakat érintő, a sertésállományra is halálos veszélyt jelentő afrikai sertéspestis elleni védekezést is szolgálja, mivel hatósági előírás, hogy az elhullott vaddisznókat is rendszeresen keresni kell a területen. 

Kapcsolódó cikkek