Gyorsított eljárásban ítélték el a tiszaburai rablót

Megosztás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás és lopás miatt állította bíróság elé azt a 28 éves tiszaburai férfit, aki januárban Tiszaburán először lopott, majd februárban kirabolta egy településbeli 33 éves férfi ismerősét.

A 28 éves férfi január 22-én bemászott egy kerítéssel körbevett tiszaburai lakóház udvarára, és a melléképület zárt ajtaját kifeszítve onnan 60 ezer forint értékben egy dekopír fűrészt és egy akkumulátoros csavarbehajtót lopott el.

A férfi február 10-én 20 óra körül, Tiszaburán, az utcán a karjánál fogva kísérte haza az ittas állapotban lévő 33 éves férfi ismerősét, velük tartott még a 33 éves férfi unokaöccse is. A férfi az ismerőse ittas állapotát kihasználva a felső ruhája cipzáras zsebéből ellopott 12.600 forintot, amit a sértett, valamint az unokaöccse is észlelt, és felszólították a férfit, hogy a pénzt adja vissza.

Amikor megpróbálták a férfi zsebeit átkutatni, ő ellenállt, és a készpénz megtartása érdekében ököllel megütötte a sértettet, valamint két kézzel ellökte az unokaöccsét is, majd a helyszínről a készpénzzel elfutott.

Az ütéstől, illetve a lökéstől az idősebb férfi és az unokaöccse is elesett, de sérülésük nem keletkezett.

A járási ügyészség gyorsított eljárás keretében március 9-én bíróság elé állította a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett, jelenleg is letartóztatásban lévő férfit, aki a most terhére rótt cselekményeket különös visszaesőként követte el.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a bűncselekményeket beismerő férfit, és ezért őt 6 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá vele szemben 72.600 forint összeg erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

A kiszabott ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, az a mai napon jogerős lett, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek