Több száz gyerek és felnőtt verekedett össze az egyik középiskolában – videó

Megosztás

Hatalmas botrány az oktatási intézményben, még egy rendőrt is megütöttek.

Legalább kétszáz szülő és gyerek verekedett össze egy alternatív középiskolában szerdán az Egyesült Államokban, Louisiana állam székhelyén, Baton Rouge-ban – közölték a helyi hatóságok.

A tömegverekedésben egy rendőr is megsérült és kórházba került, tíz diákot pedig letartóztattak. Casey Rayborn Hicks, helyi seriff hivatalának szóvivője elmondta, hogy a rendőrséget reggel 8 óra 15 perckor riasztották egy verekedéshez a Baton Rouge-i Readiness Superintendent’s Academy középiskolába, amely egy alternatív tanintézmény magatartási problémákkal küzdő diákok számára.

Numerous arrests after massive high school brawl that sent officer to hospital

Law enforcement officials believe as many as 100 students and parents were involved in a massive fight that started in a high school gym and spilled onto the rest of campus, ending with at least 10 arrests.

A hatóságok becslése szerint kétszáz ember vett részt az iskola udvarán zajló tömegverekedésben. “Egy rendőrt arcon ütöttek, és valószínűleg meg is harapták, törött csípővel és fejsérülésekkel szállították kórházba” – közölte a szóvivő.

A Baton Rouge-i seriff hivatala tíz diákot vett őrizetbe, a többi között hatóság elleni erőszak, rendbontás, az iskola rendjének megzavarása és intézkedésnek ellenállás vádjával.

Az egyelőre nem világos, hogy mi váltotta ki a tömegverekedést, de a hatóságok egy lőfegyvert is találtak az iskola előtti füves területen. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek