Különleges születésnapot ünnepelnek ma a Szolnoki Művésztelepen

Megosztás

A Szolnoki Művésztelep jelentős mérföldkőhöz érkezett. Magyarország legrégibb, 121 éves művésztelepének egyik jelentős művésze ma ünnepli 90. születésnapját. Fazekas Magdolna ráadásul kereken 65 éve alkotója a művésztelepnek.

Fazekas Magdolna 1933. március 4-én született Kispesten. 1952-1958 között végezte tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán. Mesterei Bencze László és Fónyi Géza voltak. 1958-ban szerepelt először műveivel a Fiatal Képzőművészek Stúdiója kiállításán, az Ernst Múzeumban, Budapesten.

1958-tól tagja a Szolnoki Művésztelepnek. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Festők Társaságának, a Magyar Vízfestők Társaságának, a T-ART Alapítványnak, valamint a Szolnoki Művészeti Egyesületnek. 1958-tól vesz részt a Szolnoki Művésztelep valamennyi bel- és külföldi kiállításán, valamint hazai országos és külföldi tárlatokon rendszeresen szerepel műveivel.

A művész számtalan kitüntetés tulajdonosa többek között megkapta az Ezüst Pelikán Díjat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Díjat, a Magyar Arany Érdemkeresztet és a Munkácsy Mihály-díjat.

Olvasóink nevében szerkesztőségünk is köszönti őt, kívánunk neki hosszú, egészséges, boldog, alkotói éveket!

Kapcsolódó cikkek