Százévest köszöntöttek Törökszentmiklóson

Megosztás

Egy hét leforgása alatt már a második szépkorú törökszentmiklósi lakost köszönthette születésnapja alkalmából Markót Imre polgármester.

Buczik Andrásné Erzsike néni a napokban töltötte be 100. születésnapját.

Bár hét testvére közül már az utolsótól is el kellett búcsúznia, mégis boldog ember.

Erzsike néniék tanyán éltek, nyolcan voltak testvérek hat fiú, és két lány. Mára ő maradt egyedül, nővére, Boriska 4 évvel ezelőtt halt meg 99 évesen.

Ő 1941-ben ment férjhez, de András bácsi nagyon korán, és váratlanul halt meg 1978-ban, így Erzsike néni 45 éve özvegyasszony.

Sajnos gyermekük sem született. Ellátta a háztartást, művelte a kertet, és jószágokat nevelt. A házat, amiben ma is lakik, 1953-ban építették fel. Férje halála után mégsem volt teljesen egyedül. Édesanyja hozzá költözött, ő gondoskodott róla élete végéig, ahogyan férje szüleiről is.

Most sem magányos. Egyik testvérének a lánya, Évi segít neki sok mindenben, ott vannak a szomszédjai, és Ádám atya is meglátogatja őt minden hónapban, mert a templomba már nem tud elmenni.

Úgy érzi, teljes élete van, és bár hallása nem tökéletes, és a lába sem úgy engedelmeskedik neki, ahogyan szeretné, de boldog embernek tartja magát.

Forrás: Markót Imre Facebook

Kapcsolódó cikkek