Tizennyolc dédunokás hölgyet köszöntöttek

Megosztás

Gugyel Sándorné Klárika néni Törökszentmiklóson 90 éves lett.

Ebből az alkalomból az önkormányzat nevében köszöntötte Markót Imre polgármester.

Klárika néni még ma is rendkívül temperamentumos, és jó kedélyű, saját bevallása szerint is szókimondó hölgy.

Törökszentmiklóson született, igazi nagycsaládba. Hét testvére volt, de egyikük korán meghalt. Édesapja a 2. világháborúban fogságba esett, ezért édesanyjuknak egyedül kellett róluk gondoskodnia.

Valószínűleg innen hozta a példát, hiszen egész életét végig dolgozta. Dolgozott Szenttamáson a tehenészetnél, erdőgazdaságban, gyárban, úgy hogy közben folyamatosan tanyán élt a családjával.

A család pedig 10 gyermeket jelentett. Klárika néni 5 lánynak, és 5 fiúnak adott életet, akiket férjhez adott, és megnősített. Ami szomorúság az életében, hogy férjét, két gyermekét már el kellett temetnie.

Ami mégis bearanyozza, és boldoggá teszi szépkorú éveit, az a 17 unoka és 18 dédunoka.

A ház, melyben most lakik, a gyermekei, unokái, és dédunokái fényképeivel van mindenhol kidíszítve. A tanyasi életet 2 évvel ezelőtt hagyta ott, és költözött be a városba. Érthető okokból nagyon hiányzik számára ez az élet. A munka mellett a tanyán is mindig volt mit csinálnia.

Rengeteg jószágot tartottak, és 5 hold földet is műveltek.

„Miközben dolgoztunk fütyültünk, danoltunk, ment a kapa, meg a kezem is!” Klárika néni többször summázta, hogy boldog, egészséges, és érdemes volt megöregednie.

Forrás: Markót Imre Facebook

Kapcsolódó cikkek