Nem tett vallomást a kisújszállási középiskolás lányt zebrán elgázoló nő

Megosztás

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a kenderesi nővel szemben, aki egy évvel ezelőtt elütött egy középiskolás lányt Kisújszálláson.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy kenderesi lakos személygépkocsival közlekedett Kisújszállás belterületén 2022. március 6-án a kora reggeli órákban.

A sofőr nem észlelte, hogy a haladási iránya szerint jobb oldalról, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan megkezdte az áthaladását egy 17 éves középiskolás, akit járművével elütött.

A baleset következtében a fiatal, az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint súlyos sérülést szenvedett. A nyomozók a 42 éves nőt közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A műszaki szakértő véleménye szerint a személygépkocsi vezetője – az egyébként jól belátható útszakaszon – a 17 éves lányt 50-55 km/órás sebességgel sodorta el.

A Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az eljárás iratait az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek