Megköszönték a kutató-mentők munkáját

Megosztás

Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes köszöntötte a Belügyminisztériumban a törökországi mentésben résztvevő magyar kutató-mentőket szerdán. Az ünnepségen Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatával ismerték el a hivatásos tűzoltókból álló HUNOR Mentőszervezet, az Országos Mentőszolgálat HUNOR-al együtt dolgozó orvosainak, valamint a Terrorelhárítási Központ szakembereinek kimagasló helytállását.

A miniszter-helyettes a Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás Önkéntes Kutató-mentőcsoport és Tűzoltó Egyesületnek, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak, a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó Kutató-mentő Nemzetközi Csoportnak, az Életjel Mentőcsoportnak és a Budapest Mentőszervezetnek elismerő oklevelet adott át.

A mentőegységek tagjai között szolnokiak és jászberényiek is voltak.

Az ünnepségen Törökország magyarországi nagykövete, valamint Dr. Góra Zoltán tű.altábornagy főigazgató is jelen volt.

Fotó: Gülsen Karanis Eksioglu, Törökország budapesti nagykövete (j) köszönetet mond Pavelcze Lászlónak, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatójának, a speciális mentőcsapat vezetőjének a törökországi földrengés utáni mentőmunkálatokban részt vevő szakemberek kitüntetésén a Belügyminisztériumban. MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó cikkek