Napelemek felszerelése ad reménysugárt Abonynak

Megosztás

Összesen 37 darab 15 kW-os napelem panelt szerelnek fel az abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde tetejére. A beruházást Abony önerőből végezteti el.

Azon intézményeknél, melyeknek nagy az energiafelhasználása, a továbbiakban napelem rendszereket szerelnek fel. Ezzel jelentős megtakarítás érhető el. A beüzemelés a Szivárvány Óvoda esetében akkor történik meg, ha a mérőt a szolgálattó felszereli.

A tervezett fejlesztés összesen 20 épületet érint. Több épülettel szerencsés helyzetben vannak, mert a felújításra pályázaton támogatást nyert el az önkormányzat.

Ennek megfelelően a napelemes fejlesztéseknél ezek az ingatlanok élveznek elsőbbséget. Ezek a következők:

Varga István Városi Sportcsarnok, Szivárvány Óvoda és Bölcsőde épületegyüttese, Gyöngyszemek Óvoda / Köztársaság utcai épület/, Báthory u. 2. alatt lévő önkormányzati tulajdonú épület, Gyöngyszemek Óvoda /Apponyi Albert utcai épülete/.

Továbbá az alábbi önkormányzati tulajdonú épületek esetében van folyamatban a napelemes rendszerek telepítésének engedélyeztetési eljárása:

Pingvines Óvoda és Bölcsőde / Bethlen Gábor u. 8. és 3.-5. és az Arany János utcai épület/, Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely, zeneiskola épülete, Varga János Birkózócsarnok, Városi Strand- és Termálfürdő, Abonyi Polgármesteri Hivatal, Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet, Gyöngyszemek Óvoda /Szelei úti épület/, Egészségmegőrző Központ- Sívó kúria, ABOKOM Nonprofit Kft telephelye, asztalosműhelye Tamási Áron u 2., ABOKOM Nonprofit Kft központi iroda, Vasút út- Kostyán kúria, Piac- és Vásárcsarnok, Abonyi Lajos Falumúzeum.

Forrás: Abony Facebook

Kapcsolódó cikkek