Hol van már a büszke cím, Szolnok a középmezőnyben vergődik

Megosztás

Hol van már a Legélhetőbb város büszke címe Szolnoknak?! Sehol! Egy friss és átfogó felmérés szerint a középmezőnyben vergődik a Tisza főrávosa. Szép kis lecsúszás.

Csak zárójelben: a Legélhetőbb magyar város címen is sokan elcsodálkoztak annak idején.

A KSH készített egy nemzetközi tanulmányt, amelyben a magyar megyei jogú városok teljesítményét vizsgálja, gazdasági és környezeti fenntarthatóság szempontjából. Ehhez az ENSZ fejlődési jelzőszámait vették alapul. Korábban az okos városok mérhetőségével sok kutatás foglalkozott, ám kifejezetten a magyar városokról kevés átfogó tanulmány értekezik, írta az index.hu.

Egy index, bizonyos SDG alapján mérték a megyeszékhelyeket.

A fenntarthatósággal kapcsolatban három fő terület jelentkezik az SDG-indexben, amelyek a városok fejlesztésében is kulcsszerepet játszanak: KÖRNYEZETI, GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALMI STRUKTÚRÁK. 

Ezek alapján a lista 25 résztvevője között a 17. helyet foglalja el Szolnok, ami nem éppen hízelgő a város vezetésére nézve, amelyik folyamatosan azzal tukmálja a városlakókat, hogy Szolnok mennyire fantasztikusan jó hely, szinte a legélhetőbb magyar város.

Hát azt a léggömböt pukkantotta most ki ez a felmérés (amivel egyébként a diadalittas fideszeseken kívül nagyjából mindenki tisztában is van).

Forrás: index.hu

Nyitóképünkön Szolnok egy főutcája, az Ady Endre utca, amikor több héten át teljes sötétség uralta a térséget.

Kapcsolódó cikkek