Hodász András a plébániája szerint már nem szolgál papként

Megosztás

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, szombaton Pető Attila ügyére reagálva tett közzé egy hosszú és megrendítő írást Hodász atya, amelyben arról számol be, hogy kamaszkorában molesztálta egy pap

Hodász írásának megjelenését követően a kormánypropaganda több lapja is megkereste az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyét, akik minden sajtóorgánumnak ugyanazt a közleményt küldték, mely szerint Hodász nem tett bejelentést az ügyben, illetve egy éve tartó betegszabadsága alatt is kapcsolatban állt a főegyházmegye munkatársaival.

Az egyházmegye a Magyar Kurírnak így, a Magyar Nemzetnek (ahonnan javarészt átvette a többi kormányközeli felület is) az alábbi változtatással jelent meg a szöveg:

„…András atya az ügyben nem tett bejelentést. Ez azért is különös, mivel Hodász András a betegszabadsága óta is kapcsolatban áll a főegyházmegye munkatársaival.”

Most pedig itt az újabb hír: a Papifrankó Youtube-csatornáról ismert Hodász András a héten bejelentette Erdő Péter bíborosnak, hogy nem kíván a továbbiakban papi szolgálatot ellátni, írja a 444, az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia szombat este közzétett hírlevele alapján. „András atya a héten bejelentette Bíboros úrnak, hogy nem kíván a továbbiakban papi szolgálatot ellátni. Imádkozzunk érte és az egyházmegye híveiért, hogy ez ne rendítse meg hitünket.” Ez áll a szombat este közzétett hírlevélben – amiből azóta egyébként eltűnt a Hodászról szóló rész.

Hodász a szombati, Szemlélek magazinban megjelent írásában többször is leszögezte, hogy nem támadja az egyházat és elismerte, hogy szerinte rengeteget tettek az ehhez hasonló ügyek megszüntetéséért, a propagandasajtóban mégis úgy jelentek meg a beszámolók, mintha egy szexuális zaklatási ügy áldozatától minimum elvárható lenne, hogy traumáját megossza, miközben az ilyen eseteknél az a természetes reakció, hogy a sértett elfojtja és magában tartja a történteket.

A 444 egyházi forrásból származó információi szerint egyébként legalább tíz éve felfüggesztették a Hodászt molesztáló papot.

Kapcsolódó cikkek