A legizgalmasabb téma egy lemondás közlése volt

Megosztás

Az idei költségvetési rendelet, a megye gazdasági program, valamint díjak adományozása is a napirenden szerepelt a megyei közgyűlésen.

Idei első ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés, melyen a napirendi pontok tárgyalása előtt bejelentették, hogy Stefán Ildikó január 31-i hatállyal lemondott mandátumáról. A Demokratikus Koalíció által delegált képviselő helyét legkésőbb március elejéig töltik be.

A megyei önkormányzat tárgyalta a 2023-ban futó európai uniós projektek megvalósítása mellett a Megyei Integrált Területi Program módosítását, valamint hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) teljesítéséhez fedezetet biztosít a most elfogadott – 385. 853.437,- forint kiadási és bevételi főösszegű – költségvetés.

A közgyűlés novemberben fogadta el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Öntözésfejlesztési Stratégia módosítását. A fejlesztési dokumentum jóváhagyásával egy időben elrendelte a megyei önkormányzat gazdasági programjának felülvizsgálatát is. A gazdasági válságból adódó települési és megyei energiaracionalizálás minél hatékonyabb kihasználásából adódó feladatokat beépítették a gazdasági programba.

Idén is több kitüntető díjat adományoz a közgyűlés a kiemelkedő szakmai eredményeket elérő személyiségek és közösségek számára. A művészeti, pedagógiai, gazdasági, egészségügyi díjak és egyéb kitüntető címek átadás idén is augusztusban, az államalapítás ünnepéhez kötődően lesz.

Zárt ülés keretében tárgyalt a testület a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendészeti és közbiztonsági díj adományozásáról. Az elismerés a megye közrendje, közbiztonsága, a polgári védelem és a tűzvédelem területén kiemelkedő, hatékony szervező és propagandamunkát kifejtő személyek és közösségek tevékenységének elismerésére adományozható. A díjakat a Polgári Védelem Napja, a Rendőrség Napja, valamint a Tűzoltóság Napja alkalmából a testületek által rendezett állományi ülésen adják át.

Képünkön: Budai Lóránt jászberényi polgármester az ülésen

Forrás és fotó: megyei önkormányzat Facebook

Kapcsolódó cikkek