Gyurcsány szerint az ellenzéki összefogás nem halott, bár még nem is él

Megosztás

“Egyelőre még nem él, de nem is kell, hogy éljen. Majd élni fog, mikor jön az idő” – írta közösségi oldalán a volt miniszterelnök.

A hétvégén az LMP és a Momentum is pártrendezvényt tartott, az előbbin Ungár Péter társelnök, az utóbbin a politikába gyermeke születése után visszatérő Donáth Anna beszélt az ellenzéki összefogás sikertelenségéről.

Az ő szavaikra reagált csütörtök reggel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán. Az egykori miniszterelnök pontokba szedve fejtette ki a véleményét a helyzetről. Szerinte ugyanis “az ellenzéki összefogás nem halott. Egyelőre még nem él, de nem is kell, hogy éljen. Majd élni fog, mikor jön az idő.”

Gyurcsány szerint a Fidesz legyőzésének csak egy útja van: „vagy mindenki közösen a mi oldalunkon, vagy marad a Fidesz”.

Szerinte a DK-val szemben „politizálni, gyurcsányozni a vereség forgatókönyve. Aki ezt tette az elmúlt egy évtizedben, az elbukott”, aztán megismételte, amit a saját, vasárnapi évértékelőjében már kifejtett: “Aki nincs a Fidesszel szemben, az mellette van, és a haza ellen van.”

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek