Többet fizet Szolnok a veszteséges postáért, mint amit eddig tudtunk

Megosztás

Másfél évre fizet Szolnok önkormányzata a Magyar Postának azért, hogy még 2024 első felében is nyitva maradhasson a Széchenyi lakótelepi posta. A város ezért nettó 63,2 millió forintot fizet, miközben decemberben 141 millió forintnyi lejárt, de még ki nem fizetett szolgáltatói számlát görgetett maga előtt. 

Nagyon fontos terepe a Fidesznek a szolnoki Széchenyi városrész, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy újranyithasson a novemberben bezárt posta a Széchenyi lakótelepen. Másfél éves szerződést kötöttek az újbóli üzemelés érdekében, derítette ki az Átlátszó. A másfél év talán nem véletlen, hiszen ebbe ugyebár beleesik az önkormányzati választás, így minden bizonnyal nem engedhette meg a fideszes városvezetés, hogy újra napirenden legyen a választás előtt az esetleges postabezárás

Természetesen az újranyitásban nagy szerepet játszott az is, hogy a lakosság elégedetlenségének adott hangot a bezárás miatt. Ez a lépés, mármint a bezárás meglepetésként érhette a város vezetését, ezért aztán a népharag miatt gyorsan egyezkedni kezdett a Magyar Postával.

Az Átlátszó azt is kiderítette, hogy

ez az ügylet a város kasszájából 63,2 millió forintot vesz ki úgy, hogy közben a postahivatal veszteséges volt.

A bezárás oka ugyanis a rezsiköltségek mellett az volt, hogy veszteséges a bezárásra ítélt posta – ezért a város viszont most hajlandó piaci díjat fizetni a nyitvatartásért.

Az Átlátszó kikérte a lejárt szállítói tartozásokat is az önkormányzattól. Kiderült, a város decemberben 141 millió forintnyi lejárt, de még ki nem fizetett szolgáltatói számlát görgetett maga előtt. 

Ám hiába ez az összeg, úgy tűnik, a posta újranyitása mindenek felett állt.

Mint megírtuk, a város egy éves szolgáltatási díjat közölt eddig, ami egy évre nettó 42 millió volt.

Kapcsolódó cikkek