Ez volt az ára a Széchenyi posta újranyitásának

Megosztás

Mint megírtuk, Szolnokon hét postahivatalt zárt be tavaly novemberben, a megszorítások jegyében. A legnagyobb felháborodást a Széchenyi lakótelepen üzemelő postahivatal bezárása váltotta ki. Aláírásgyűjtésbe kezdtek a lakók, posztoltak a politikusok, de végül Szalay Ferenc tett pontot az ügy végére, miután “ígéretes tárgyalásokba” kezdett a Magyar Postával.

Az egyeztetések során kiderült, hogy lehet nyitni, csak fizetni kell érte. A 24.hu szerette volna megtudni, mégis mekkora összegeket kell fizetniük a településeknek, ezért többek között a szolnoki önkormányzatot is megkereste a lap.

A város 42 millió forintot kell fizet a Magyar Postának, de mint hangsúlyozták, ez nem támogatás, hanem szolgáltatást vásároltak.

Arról is tájékoztatták a lapot, hogy a megkötött szerződés határozatlan idejű, a 42 millió forint egy éves szolgáltatás díja, amit negyedéves részletekben kell majd megfizetnie a városnak. Az önkormányzat saját költségvetéséből állja a díjat. Azt viszont nem közölték, hogy a Posta pontosan mire kérte az összeget.

A 24.hu azt is kiderítette, hogy például a 694 lelket számláló Somogy megyei Gamás önkormányzatának 5 890 260 forint „támogatást” kell fizetnie az állami cég felé.

Kapcsolódó cikkek