Újranyit a Széchenyi posta

Megosztás

Mint ismert, november 12-én több postahivatal is bezárt Szolnokon, többek között a Városmajor úti és a Széchenyi körúti. Pár nappal később a lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, de úgy tűnt, hogy a politikusok részéről nem történik érdemi lépés az ügyben. Végül Szalay Ferenc polgármester megtörte a csendet és arról tájékoztatta a postahivatal nélkül maradt szolnokiakat, hogy ígéretes tárgyalásokat folytat a posta lehetséges újranyitásáról.

“Ahhoz, hogy a szüneteltetésre ítélt fiókokat a lehető leggyorsabban ismételten megnyissák, a fenntartási költségeiknek egy részét át kell vállalnia a városnak” – mondta korábban a polgármester és most úgy tűnik megállapodás született.

Györfi Mihály közösségi oldalán azt írta: Szolnok város közgyűlése úgy határozott, hogy az önkormányzat 42.177.000 forint saját forrással támogatja, hogy a Széchenyi városrészben 2023. január másodikán ismét kinyithasson a posta.

További két posta, a Tallin városrészi és a pletykafalusi működtetéséről még tárgyalunk, közölte közösségi oldalán Szalay Ferenc.

Kapcsolódó cikkek