Néhány posta újranyithat Szolnokon, ha…

Megosztás

Néhány posta újranyithat, feltéve, ha Szolnok önkormányzata képes lesz a fenntartási költségekhez hozzájárulni. Ezt közölte Szalay Ferenc polgármester.

Szolnok fideszes vezetője Kállai Mária országgyűlési képviselőjével együtt tárgyalt Fónagy János államtitkárral.

Mint Szalay megírta, a megbeszélésen megállapodtak arról, hogy a Magyar Posta Zrt. vezetőségével tárgyalnak a szolnoki postahivatalok minél előbbi újranyitásáról, ennek pénzügyi feltételeiről. Ahhoz, hogy a szüneteltetésre ítélt fiókokat a lehető leggyorsabban ismételten megnyissák, a fenntartási költségeiknek egy részét át kell vállalnia a városnak. Ezek után a Magyar Posta Zrt-vel azonnal fölveszik a kapcsolatot. A megbeszélésen tisztázni kell, mekkora összegű támogatásra lehet szükség. Ennek ismeretében tudnak ugyanis döntést hozni, hiszen a város költségvetése határokat szab számunkra is. Az a cél, hogy január 1-től a legfontosabb postafiókok ismételten megnyissanak.

Mint ismert, november 12-én bezár több postahivatal is a városban, többek között a Városmajor úti és a Széchenyi körúti is, ami igen fájó a környékbelieknek. Ha majd csak január 1-jén nyit ki közülük néhány, addig is el kell járniuk máshova a lakóknak, illetve kérdés, mi lesz a másfél hónap alatt az érintett hivatalokban dolgozókkal.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek