Egyre több fideszes és kormánypárti politikus tiltakozik a postabezárások miatt

Megosztás

Tegnap felröppent a hír, hogy költségracionalizálási szándékkal felfüggesztik a porteleki postai kirendeltséget, olvasható Budai Lóránt közösségi oldalán. A polgármester azt írja, hogy megérti a válságos időszak okozta nehézségeket, ezért kiáll a közigazgatásilag Jászberényhez tartozó Portelek lakói mellett és hivatalos levélben fordult Simon Csillához, a Magyar Posta Zárkörűen Működő Részvénytársaság megbízott vezérigazgatójához.

Budai Lóránt bejegyzését úgy folytatja, hogy jól ismeri a városrészt és annak lakóit, ezért pontosan tudja, hogy az ő mindennapjaikhoz, ügyintézésükhöz elengedhetetlenül szükség van a postafiókra; sokak számára ugyanis komoly nehézséget jelent a Portelekről Jászberénybe történő közlekedés.

A porteleki posta épülete

Mint arról a Szol24 is beszámolt, az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében 366 posta működését szünetelteti 210 településen a Magyar Posta november 12-től. Az intézkedés megyénket is érinti, Szolnokon bezár a pletykafalui és kertvárosi postahivatal, a szolnoki 4-es (Mártírok útja 34.), az 5-ös (Széchenyi krt. 121.), a 6-os (Városmajor út 55.), a 7-es (Tószegi út 51.) és a 9-es (Károly Róbert utca 7.) postahivatalok. Karcagon bezár a Móricz Zsigmond úti 2-es posta, miként a Kunszentmárton-Kungyalu kirendeltség (Kunszentmárton, Radnóti út 32.) és Törökszentmiklóson a Vörösmarty út 53. szám alatti kirendeltség is.

Egyre több településvezető tiltakozik a bezárások ellen. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere levélben kéri a Magyar Postát, hogy gondolják újra az intézkedést; Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere is elfogadhatatlannak tartja ezt a lépést és személyes egyeztetést kér; Polics József, Komló polgármestere pedig “furcsának nevezte az egész eljárásmódot. A sort hosszan lehetne folytatni, ahogyan azt sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Szolnok polgármestere Szalay Ferenc még mindig mélyen hallgat és egy szót sem ejt a postahivatalok bezárásáról, holott a Széchenyi városrészben már aláírásgyűjtésbe kezdtek az itt élők.

kép forrása: Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek