Illegális teljesítményfokozókkal kereskedett egy jászladányi férfi

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett miatt folytat eljárást egy jászladányi lakos ellen.

A rendőrök a 31 éves férfit 2023. január 27-én ellenőrizték egy csomagküldő szolgálat szolnoki depójánál. Az intézkedés során a nyomozók 29 kg tablettákat és ampullákat tartalmazó, Spanyolországból érkező csomagot találtak, amit lefoglaltak. Az elsődleges szakvélemény szerint a készítmények gyógyszernek minősülnek, Magyarországon nem engedélyezettek, valamint többségük tiltott teljesítményfokozó szernek minősül.

A nyomozási cselekmények eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a terhelt részére további külföldről jött küldemény várt átvételre a kézbesítéssel foglalkozó társaságnál, így 2023. január 30-án a nyomozók lefoglaltak további 12 kg súlyú csomagot, amely a korábbihoz hasonló szereket tartalmazott.

A nyomozók a gyanúsítottként kihallgatott férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.            

Külföldről jöttek a csomagok

A rendőrök őrizetbe vettek egy jászladányi férfit, akitől 41 kg Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert foglaltak le.

Kapcsolódó cikkek