Panaszkodnak a lakosok, hogy a sírokra folyhat a víz a térkövezés után

Megosztás

A szolnoki temetői térkövezés ellen szólalt fel egy lakos, aki butaságnak tartja ezt a fajta  megoldást.

A bejegyzést tevő hölgy azt írta egy szolnoki közösségi fórumon, hogy ő a Váci egyházmegye tulajdonában álló Kőrösi úti temető temetőbizottságának tagja volt 2022. januárig. Az ezzel kapcsolatos információi alapján írt Szalay Ferenc bejegyzésére, miszerint a polgármester nagy büszkén jelentette, hogy a januári közgyűlésen született döntés értelmében idén tovább folytatják a temető útjainak felújítását.

Erre írta a hölgy az alábbi hozzászólást:

“Ne haragudjon, polgármester úr, de nekem továbbra is az a véleményem, hogy a térköves út nem temetőbe való. 100-150 millió forintból tökéletesen le lehetett volna aszfaltozni az egész temetőt. A térkővel magasabb lett az út, mint korábban volt. Ez balesetveszélyes, megbillenhetnek az autók, Személyek, sírok, autók sérülhetnek meg. A magas út miatt nem fér el két autó egymás mellett, mint korábban. Megváltozott a víz lefolyási iránya, a víz nem a sírok felől folyik az útra és így a csatornába, hanem az útról a sírok felé. Ettől sérülhetnek a sírok. Ez a temérdek pénz nemcsak az út, de a kerítés javítását is kifutotta volna, legalább részben. Legyen térkőből a kerítés, ha már annyira fontos a térkövezés. Jó újtás lenne, nem?”

Szakértő sem kell hozzá, hogy egyetértsünk azzal, hogy valóban, a magasabb helyről az alacsonyabb helyre folyik a víz.

Persze lehet magasabb az út vezetése, de akkor árokkal gondoskodni kellett volna a víz elvezetéséről. Ezt a megoldást viszont most nem látni a temetőben.

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek