Becsempészték az urnát a temetőbe, úgy temették el a halottat

Megosztás

Önhatalmúlag elvégzett temetés volt a napokban az egyik hajdú-bihari településen: az elhunyt hamvait tartalmazó urnát egy szűk rokoni kör „becsempészte” a temetőbe, írta a haon.hu, amit az atv.hu is leközölt.

Az egyik temetkezési vállalat területileg illetékes szakembere azt mondta a lapnak: a temetőgondnok telefonon arról tájékoztatta, hogy egy hattagú, feketébe öltözött család egy már meglévő sírnál, annak félig lehúzott fedőlapja előtt áll, majd a hantba helyeztek egy urnát.
Ezt követően a fedőlapot valamelyest visszahúzták, és koszorúkat helyeztek a sírra. A gondnok odament, megkérdezte tőlük, mit csinálnak. Erre az egyik gyászoló csúnyán ráförmedt. A temetőgondnok az esetről értesítette a polgármestert, aki felvette a kapcsolatot a sírnál megjelentek hozzátartozóival, és rákérdezett, mi történt.

Kiderült, titokban és rendkívül szűk körben végezték el a temetést. Lényegében csak az esemény reggelén kapott a család néhány tagja értesítést arról, hogy délelőtt 9 órára menjenek a falu temetőjébe. Ott derült ki számukra, hogy az elhunyt hozzátartozó hamvait tartalmazó urnát a már korábban eltemetett családtag sírjába teszik.

A temetésről a hat családtagon kívül senki sem tudott, hivatalosan sem a hozzátartozókat, sem a temetkezési vállalatot, sem a temető személyzetét nem értesítették, ezért a hivatalos ügyintézés során az elhunytat a nyilvántartó rendszerükbe sem tudták bevezetni. A temetkezési cég munkatársa utólag beszélt a családtagokkal, akik elmondták, mélységesen szégyellik magukat a történtek miatt.

Kapcsolódó cikkek