Parkolót alakítanak ki Kunszentmártonban

Megosztás

A kunszentmártoni önkormányzati képviselő-testület már többször foglalkozott azzal a problémával, hogy a városban megnövekedett gépjárműforgalom miatt hogyan lehet bővíteni a parkolóhelyek számát.

Ennek érdekében részletes tervet dolgoztak ki az Alkotmány u. 2. sz. alatti (a piac hátsó bejáratával szembeni) önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanra.

Ez a terv – mely egy engedélyköteles térburkolatos parkoló elkészítésére készült – alkalmas pályázat benyújtására.

Jelenleg azonban erre nem volt lehetőség semmilyen pályázatban sem, viszont a problémát mihamarabb meg szeretnénk oldani.

A képviselő-testület döntött abban, hogy a kérdéses ingatlanon egy parkolásra alkalmas területet alakítanak ki, melyet ingyen használhatnak majd a gépjárművel közlekedők. Az előkészítési feladatokkal a Városgondnokságot bízták meg.

A Városgondnokság megkezdte a területen lévő két pince, vízóraaknák, ásott kút felmérését, beomlasztását, betömedékelését, az előzetes tereprendezést. A felmérés alapján tudják meg a költségeket, melyről februárban döntenek, közölte Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

Megtudhattuk még azt is, hogy egyeztetni fognak a Városi Egészségügyi Központ vezetőjével, hogy megfelelő biztonsági intézkedésekkel lehet-e átjárást biztosítani a parkolóból az intézménybe a két szomszédos ingatlan között húzódó kerítésen át, egy kapu kialakításával.

Forrás és fotó: Kunszentmárton város oldala Facebook

Kapcsolódó cikkek