Megszerezné az állam a turisztikailag jelentős fürdőket, hogy “segítse az önkormányzatokat”

Megosztás

Aztán ha már a Fidesz-kormány rátette kezét az igazán jelentős fürdőkre, akár koncesszióba is lehetne adni őket. Akár 35 évre is, mint ahogy láttunk erre már példát. Mit szólnak ehhez az önkormányzatok? Szimplán a rezsiszámlákba nem szeretne besegíteni az állam?

Az állam átvenné a fürdőket, azzal az indokkal, hogy az amúgy is sanyargatott önkormányzatoknak nincsen elég pénzük az energiaszámlákra, és ha úgy alakul, akár koncesszióba is lehetne majd őket adni – írja a Telex.

A lap értesülései szerint a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nevével fémjelzett növekedési és versenyképességi kabinet most azon tanakodik, hogyan lehetne kisajátítani a nagyrészt önkormányzati tulajdonban levő fürdőket. Legalábbis egy „munkaanyag” azt taglalja, hogy „érdemes lenne újragondolni a fürdők tulajdoni viszonyait”.

Az állam csak a turisztikailag jelentős fürdőket szerezné meg, a többi maradhatna az önkormányzatoknál. A Telex kereste a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

A lap információi szerint a programban közvetlenül kb. 90 fürdőt vettek célba az országban létező több mint 400 közül, amelyekből 35-nek van érdemi turisztikai jelentősége. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek