Tragikus balesetben elpusztult a sütirablóként híressé vált medve

Megosztás

Egy autó ütötte el a barnamedvét, aki azzal szerzett magának hírnevet, hogy betört egy helyi pékségbe és jóízűen falatozott a süteményekből.

Elütötte egy autó Juan Carritót, a barnamedvét, aki azzal lopta be magát az olaszok szívébe, hogy hegyvidéki falvakat látogatott Abruzzo régióban. Juan Carrito alig háromévesen pusztult el a Castel di Sangro városához közel történt balesetben – írja a The Guardian nyomán a 444.hu.

Carrito „első számú otthona” a síparadicsomként is ismert Roccaraso kisváros volt, ahol 2021 végén jóízűen elfogyasztott egy adag frissen sült sütit, miután betört a helyi pékségbe, ekkortól vált ismertté. Olyan is volt, hogy látták a helyi kútból vizet kortyolgatni, és gyakran maradt estére aludni egyet a fenyőfák alatt, mielőtt újból elindult volna hátrahagyott pizzák, szendvicsek és egyebek után kutatni.

A medve lakott területeken folytatott kirándulásai csak pimaszabbá váltak, miután kétszer megpróbálták visszatelepíteni a vadonba.

„Nagy fájdalommal fogadtam Juan Carito halálhírét, aki a legismertebb és legszeretettebb barnamedve volt Abruzzóban – mondta a régió elnöke, Marco Marsilio. – Elvesztése nemcsak Abruzzót, az egész világot elszomorítja” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek