Fékezés nélkül, a zebrán gázolták halálra a kétéves kislány édesanyját

Megosztás

Az ügy ismét felerősítette a korábban is többször parázs vitát arról, hogy mennyire lehetne még jogosítványt adni egy 81 éves sofőrnek. Ez a figyelmetlenség most egy ember életébe került.

Az idős férfi sem az előjelző táblákat, sem a villogó sárga fényt nem vette figyelembe. Egy 24 éves nő belehalat a sérüléseibe.

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a 81 éves férfi ellen, aki egy éve elütötte a zebrán áthaladó gyalogosokat.

A vád szerint az idős férfi 2021. december 11-én este fél hat körül a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, egyedül közlekedett a kocsijával Nádudvar belterületén.

A hvg.hu értesülései szerint egy 24 éves anya a családjával akart átkelni a zebrán. Az apa már átért a másik gyerekével, a kétéves kislány és az anyja viszont már nem, mert az idős férfi fékezés nélkül elgázolta őket.

Pedig az átkelőhely közvetlenül egy iskola előtt van, ezért a zebrát nemcsak az előjelző tábla jelezte mindkét irányból, hanem emellett még villogó sárga fényű közlekedési jelzőtábla is felhívta a figyelmet arra, hogy gyerekek átkelésére kell számítani.

A vádlott azonban figyelmen kívül hagyta a zebrát előjelző és figyelemfelhívó jelzőtáblákat, és azt sem vette észre, hogy a szembejövő sávban egy autó már megállt, hogy a négyfős családnak biztosítsa az átkelést. Az idős férfi későn vette csak észre a zebrán áthaladókat, ezért fékezés nélkül hajtott át rajtuk.

A fiatal nő olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg kétéves kislányának 8 napon túl gyógyuló combcsonttörése keletkezett. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek