Advent fényei Szolnok megyében – képek

Megosztás

Vasárnap az utolsó, negyedik gyertya is fellobbant az adventi koszorúkon. Ebből az alkalomból megyeszerte ünnepre hangoló kézműves-foglalkozásokkal és műsorokkal készültek a helyi önkormányzatok.

Jászkiséren Csepregi Éva és Végvári Ádám koncertjével ünnepeltek a helyiek, de volt játszóház és mézeskalács árverés is.

Jászkisér

A martfűi Szent István téren babgulyás, forraltbor, tea és sült alma fogadta az ünneplőket, majd Auth Csilla énekesnő lépett színpadra.

Szombaton Túrkevén sem lehetett unatkozni, itt élő betlehem, forró italok és karácsonyi műsor szórakoztatta a nagyérdeműt.

Túrkeve

A közös adventi gyertyagyújtás Törökszentmiklóson sem maradhatott el. A helyi népdalkör és a Sanctonicolaum Kórus karácsonyi dalait forró tea, forralt bor és finom falatok társaságában élvezhették a résztvevők.

Törökszentmiklós

Advent utolsó vasárnapján Jászberényben is összegyűltek a kicsik és nagyok. Itt a koszorú negyedik gyertyáját Szántó József apát, plébános gyújtotta meg, a közreműködő ezúttal a Székely Mihály Kórus volt. Az est zárásaként pedig a Belmondo zenekar lépett színpadra.

Jászberény

képek forrása: martfu.hu, Jászkisér a mi városunk, Budai Lóránt, Törökszentmiklós Város, Finta Múzeum

Kapcsolódó cikkek