Mikulás napján utalták a rezsitámogatást Martfűn

Megosztás

Egyszeri önkormányzati lakásrezsi-támogatás kifizetéséről döntött Martfű önkormányzata a település 70 éves és az azt meghaladó korú lakói számára. A támogatás összege jogosultanként 20 ezer forint, amelyre az érintetteknek nagy szükségük van a megemelkedett rezsiösszegek kifizetéséhez.

A felhívásra közel 900-an jelezték támogatási igényüket. A támogatási összeget ma utalták át, és a pénztári kifizetések is ezen a napon kezdődnek, kiértesítés szerint, munkanapokon 9-12 és 13-15 óráig, a polgármesteri Hivatal pénztárában.
A rezsiköltségek csökkentése érdekében az érintett martfűi lakosok részére nyújtandó méltányos eseti települési támogatás keretében 966 fő részére egyszeri 20 ezer Ft/fő, összesen közel 20 millió Ft előirányzatot biztosított a testület az önkormányzat 2022. évi költségvetése, ezen belül az ellátottak pénzbeli juttatása, önkormányzati segély előirányzata terhére.

Az állami szociális tűzifaprogram keretében az 5000 fő lakosságszámot meg nem haladó települési önkormányzatok pályázhatnak szociális célú tűzifavásárláshoz vagy barnakőszén vásárláshoz kapcsolódó támogatásra. Martfű nem tartozik ebbe a körbe, a rászoruló háztartásokat azonban a közterületeken kiszáradt és kivágott, tüzelésre alkalmas fával is támogatja az önkormányzat.

– Az, akinek az élethelyzetében hirtelen negatív változás következik be, vagy kevesebb a nyugdíja, mint 85 ezer forint, szintén számíthat önkormányzati rezsitámogatásra, amely havi 5.000 Ft lehet – hívta fel dr. Papp Antal polgármester a városban élő idősek figyelmét azzal, hogy ha felkeresik a hivatalt, számlákkal igazolva éves szinten 60 ezer forint támogatást is kaphatnak erre a célra.

A városban a fiatalokat pedig önkormányzati telkekkel ösztönzik a helyben maradásra.

Kapcsolódó cikkek