Önkormányzati telkekkel csábítják a fiatalokat Martfűn

Megosztás

Elkezdődik az új óvárosi önkormányzati telkek értékesítése Martfűn. Megállapították a lakótelkek vételárát és kedvezményes vásárlási feltételekről is döntött a képviselő-testület a napokban.

Az új, közművesített lakótelek ingatlanokat tartalmazó terület délről csatlakozik Martfű Óváros településrészéhez, azt szervesen kiegészíti, lehetővé téve a város további fejlődését, különösen a fiatal családok beköltözését, közölte a város honlapja.

Martfű adottságait figyelembe véve rendkívül fontos, hogy az önkormányzat szerepet vállaljon az új telkek kialakításában – fogalmazott a képviselő-testületi ülésre készült előterjesztésében Papp Antal polgármester, hangsúlyozva, hogy több éves előkészítő munka után eljött az idő a kialakított telkek értékesítési árának meghatározására.

Martfű önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában lévő telkek értékesítési árát 7.100 Ft/ m2 +áfa árban szabta meg. Az összesen 87 telek teljes területe 70 ezer m2, amelyek közül 77 telek van az önkormányzat tulajdonában. Az építkezés elkezdése után, a jelenlegi jogszabályok alapján, az áfa visszaigényelhető.

Az önkormányzati telkek értékesítésének várható bevétele 443 millió forint, az önkormányzat nem kíván hasznot érvényesíteni az eladásokban. A telkek kialakítása lassan befejeződik. Papp Antal arról is tájékoztatott, hogy a telekértékesítésből befolyt összeget külön kezelik, és további telkek létesítésére fordítja az önkormányzat.

A pénzügyi bizottság támogatta, hogy az önkormányzat 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 1 millió forint kamatmentes kölcsönt nyújtson 4 év visszafizetési időszakkal az igénylők számára. Mivel 77 telekről van szó, ez egy komoly összeg, de az önkormányzat pénzügyileg ezt a támogatást biztosítani tudja, tudható meg a város honlapjáról.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek