Lengyelek gyújtották meg a kormányhivatal gyertyáját

Megosztás

Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete kinevezése óta első hivatalos látogatását tette csütörtökön Szolnokon Andrzej Kalinowski, a Lengyel Köztársaság budapesti konzuljának kíséretében.

A budapesti delegációt és a Szolnoki Konzulátus vezetőjét, Krzysztof Filipowicz konzult fogadta Jász-Nagykun-Szolnok megye főispánja, Berkó Attila és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Közgyűlés elnöke, Hubai Imre.

A főispán úr kérésére Sebastian Kęciek meggyújtotta a kormányhivatal adventi koszorújának második, a reményt jelképező gyertyáját.

Krzysztof Filipowiczról korábban a Magyar Narancs írt.

Ezek szerint a ceglédi Filipowicz Krzysztof ismerős lehet a lap olvasói számára, róla ugyanis már írtak egy cikk kapcsán. Pontosabban nem róla, hanem arról a létesítményről, amit ő építtet a saját kosárlabdacsapata számára.

Mégpedig azzal a Böjtös-Bau Kft.-vel, ami Szolnok fideszes politikai köreinek kedvenc kivitelező cége, a szolnoki közbeszerzések egyik nagy nyertese.  A cég névadója az a Böjtös Éva, aki a szolnoki Fidesz-iroda vezetője, de neve máshol is felbukkant, például a NER-es kötődésű Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél, ahol a felügyelőbizottság tagja lett.  

Csak a körmére ne égjen, gondolhatják a védekező állást felvevő kiváló megyei vezetőink

A Filipowicz-féle kosárlabdacsarnok alapkőletételén részt vett Szalay Ferenc is, mint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke.

Szolnokon egyébként működik lengyel nemzetiségi önkormányzat, sőt, a város rendkívül büszke a helyi lengyel közösségre. Nagyon sok lengyel “tett le az asztalra” kiemelkedő eredményeket, öregbítve ezzel is a város hírnevét.
Mégsem közülük került ki a szolnoki konzuli iroda vezetője, inkább egy ceglédit választottak ki erre a posztra. 

Nyitóképünkön a lengyel küldöttségben elvegyülő főispán úr és megyei elnök úr. Jobbra Filipowicz Krzysztof úr.

Kapcsolódó cikkek