Letartóztatásban a férfi, aki ámokfutást rendezett Szolnokon

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség rongálás bűntette, lopás vétsége, jármű önkényes elvételének bűntette, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indítványozta annak a 27 éves szolnoki férfinak a letartóztatását, aki a napokban, Szolnokon egy utcában több ingatlant is megrongált, majd egy ott parkoló gépjárműből lopott, és egy másik személygépkocsival pedig elhajtott és balesetet szenvedett.
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi  november 26-án 8 és 9 óra között egy szolnoki utcában két szomszédos családi ház ablakait, valamint utcafronti falát több alkalommal kővel megdobta, a házak ablaküvegeit kitörte, továbbá az egyik ház utcafronti falán lévő külső burkolatot is megrongálta.
A férfi ezután egy, ugyanebben az utcában lévő ingatlan előtt parkoló, csukott, de lezáratlanul hagyott gépkocsi utasterébe bement, és onnan ellopott 3.000 forint készpénzt, egy pénztárcát, valamint a gépkocsiban lévő, a tulajdonos nevére kiállított hatósági igazolványokat.
Ezután egy másik, szintén ebben az utcában lévő ház elől az ott parkoló csukott, de záratlan személygépkocsit az abban megtalált indítókulccsal beindította, és a tulajdonos tudta és belegyezése nélkül a járművel a helyszínről elhajtott, majd Szolnokon, a Horog utcában közúti balesetet szenvedett, melynek során a gépjármű megrongálódott, a férfi pedig könnyű testi sérüléseket szenvedett.
A férfit korábban a Szolnoki Járásbíróság a közúti járművezetéstől 2023. május 16. napjáig eltiltotta.
A férfi az ingatlanok megrongálásával mintegy 800.000 forint kárt okozott, a gépjárműben okozott kárt még ezután fogják pontosan felmérni.
Az ügyészség indítványa szerint a többszörösen büntetett férfivel szemben a várható büntetés nagyságára, az elkövetett bűncselekmények tárgyi súlyára, illetve a vele szemben folyamatban lévő más büntetőeljárásokra is figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.
Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra is, hogy az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező a férfi esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll.
A nyomozási bíró november 29-én az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását elrendelte, a döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni, közölte  dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, helyettes sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség)
Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Kapcsolódó cikkek