Kormányablak nyílik Túrkevén

Megosztás

A legutóbbi túrkevei közgyűlés megszavazta a könyvtár északi részének átadását egy új kormányablak kialakításának céljaira.

Már 2010 óta terítéken van, hogy Túrkevén az okmányiroda helyett kormányablak jöjjön létre. 2 évvel ezelőtt jeleztem is a Miniszterelnökséget vezető miniszternél ezzel kapcsolatos elképzeléseinket. Nemrégen kiderült, hogy a megyei kormányhivatal érdemi forrásokat nyert el erre a célra, számolt be róla a szoljon.hu hírportálnak Sallai R. Benedek, Túrkeve polgármestere.

Már csak egyetlen kérdés maradt: hol kapjon helyet az új kormányablak?

A lehetőségek két helyszínre szűkültek. A régi OTP épület, illetve ismét a városi könyvtár egy részének az átalakítása „maradt a kalapban”. Az érveket és ellenérveket összevetve, úgy néz ki, hogy az utóbbi valósul meg. 

A könyvtár jelenleg 390 négyzetméter, amiből 172-t igényel a kormányablak létrehozása. Ebbe belesik a felnőtt-olvasóterem és a felnőttkönyvtár nagyobb része – részletezte a városvezető, aki hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy megszűnik az olvasóterem, s hogy nem lesznek ott közösségi programok, vagyis nem szűnik meg a könyvtár. – Mindössze annyi történik, hogy két olvasóterem helyett egy lesz. A könyvtár raktározásra és egyéb funkciókra „megkapja” még a régi Mezőbank épületét, így nyolcvankét négyzetmétert visszakap az elveszett részből. 

A kormányablak kialakítása tavasszal kezdődik, a tervek szerint 2023. december 31-ig megvalósul, 2024. januárjában egy új, bővebb szolgáltatásokat nyújtó kormányablak nyitja meg kapuit a városban.

Kapcsolódó cikkek