Idén mégsem zár be a Szigligeti Színház

Megosztás

Még a szeptemberi közgyűlésen döntött úgy a képviselő-testület, hogy a megyeszékhely legtöbb energiát fogyasztó intézményeinek működését szünetelteti. Így többek között bezárt a Véső úti Strandfürdő és az Agóra, átköltöztettek három óvodát; és az eredeti tervek szerint a Szigligeti Színház is téli szünetre ment volna december, január, február és március hónapokban.

Ám a színháznál egy örömteli fejlemény történt, a Király beszéde című előadást december 23-ig tovább tudja játszani a színház. Hiszen az előadások pozitívumot termelnek, tehát fogyasztásuk nem terheli város energiaigényét.

-fogalmazott Szalay Ferenc a közösségi oldalán közzétett videójában.

Ha még szeretnének jegyet váltani, figyeljék a híradást, Barabás Botond kellőképpen tájékoztatja majd önöket, mondja a polgármester és ezzel átadja a szót a direktornak.

A színház ifjú igazgatója némi Mickey egeres túlmozgással összefoglalja az imént hallottakat, és nem győzi hangsúlyozni, hogy “nagyon boldogok vagyunk”. Csupa sallangmentes őszinteség, egyetértő, teljes testes odafordulás a polgármesterhez, végül egy hatalmas ölelő mozdulat a kamerának; csupa olyan mesterkélt gesztus, amilyet csak egy igazán modoros tehetséges színművész tud belesűríteni alig 20 másodpercbe. Méltó utódja a nagyon hasonló eszközökkel operáló Balázs Péternek. A lesötétített napszemüveg pedig biztosan nagyon jól jön horgászat, strandröplabdázás és kertészkedés közben, de ez esetben talán elhagyható lett volna.

Barabás Botond mélyről felbugyogó boldogsága minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy a közgyűlés múlt héten megszavazta, hogy a 7,6 milliárd forintból felújított Szigligeti Színház 75 millió forint kölcsönt kapjon még az idei évben.

A nyitóképen Barabás Botond és Rehó János (forrás: Facebook)

Kapcsolódó cikkek