Jogosítvány nélkül és körözött rendszámtáblával közlekedett

Megosztás

A Szolnoki Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 41 éves jászladányi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi közlekedett a tulajdonában lévő tehergépkocsival Szászberek külterületén a 3227-es számú úton 2022. november 23-án délután, mikor a járműre a VÉDA kapu riasztást jelzett. A rendőrök ellenőrzés alá vonták és megállapították, hogy a járművön lévő hatósági jelzések más gépjárműre kiadott rendszámtáblák, és azokat a rendőrség körözi, továbbá a gépjárművezetőt a Monori Járásbíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. 

Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A jogsértő vallomásában elmondta, hogy körülbelül másfél hete találta az útmentén a hatósági jelzéseket, melyeket magához vett. Elfogása napján munkagépet szállított a forgalomból kivont tehergépkocsijával, amiről levette a rendszámokat és helyettük felhelyezte a korábban találtakat. Azzal is tisztában volt, hogy el van tiltva a vezetéstől, mégis útnak indult.

Kapcsolódó cikkek