Fejlesztik a törökszentmiklósi szegregátumot

Megosztás

Kétszázmillió forintos pályázati forrásból megújul egy önkormányzati épület, valamint három út kap aszfaltburkolatot Törökszentmiklós keleti városrészében. A fejlesztésre nagy szükség van a Szivárvány utca környékén, ahol főként hátrányos helyzetű családok élnek.

Önkormányzatunk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Leromlott városi területek rehabilitációja felhívásra, Törökszentmiklós 3. szegregátum fejlesztése című pályázatra adott be támogatási kérelmet még 2020 áprilisában. A pályázat nyert, a támogatási szerződés 2021. április 6-án lépett hatályba. Az elmúlt időszakban elkészültek az engedélyes és kiviteli tervek, de több, egymást követő sikertelen közbeszerzési eljárás miatt támogatási szerződésmódosítást kellett kezdeményezni, így csak a 2022 májusában indított közbeszerzési eljárás lett eredményes. Mindezek miatt idén szeptemberben indulhatott el a kivitelezés – tájékoztatott Marsi Péter, a városfejlesztési osztály vezetője.

A Szoljon.hu hírportálnak elmondta: a Nap utcában több mint 160 méteren, a Téglagyár utcában több mint 350 méteren, míg a Szivárvány utcában közel 700 méteren építik ki az utat.

A pályázat nemcsak útépítésre ad lehetőséget, hanem egy önkormányzati tulajdonban lévő szolgálati lakást is felújítanak a támogatásból.

A két beruházás megvalósítására az önkormányzat közel 200 millió forintos uniós támogatásban részesült. A nem megfelelő műszaki állapotú Kossuth Lajos utca 3–5. szám alatti épület teljeskörű, külső és belső felújításon esik át. Célunk, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő szolgálati lakás váljon belőle. A melléképület már nem újítható fel, így annak helyére az igényeknek megfelelően gazdasági épületet alakítunk ki – mondta a fejlesztésről az osztályvezető.

A vállalkozóknak 120 napjuk van a kivitelezésre, így várhatóan ez év végére, jövő év elejére elkészülhet az épületfelújítás, és befejeződhetnek az útépítések is.

Fotó: Végh László

Kapcsolódó cikkek