Dzsudzsák első félidei mezét Orbánnak, a másikat Szijjártónak ajándékozta – nem kaphatta akárki

Megosztás

Köztudott a fideszes kötődés a most már egyedüli rekorder magyar futballistánál. Búcsúmeccsének két mezét is a miniszterelnök, illetve a külügyminiszter kapta. Sokan eleve azt mondják, nem volt véletlen már a mérkőzés megszervezése sem.

Dzsudzsák Balázs a vasárnapi, Görögország elleni barátságos meccs után elbúcsúzott a magyar válogatottól. Most ő tartja a legtöbbszörös válogatottság rekordját. Hogy hányszoros? Hogy ezt megtudjuk, elég, ha ránézünk a fideszes politikusok Facebookjára.

Kezdjük is Orbán Viktor videójával. Egy „Jó napot!” – „Jó estét!” köszönésváltás után a miniszterelnök gratulált Dzsudzsáknak, majd feltette a fontos kérdést:

– 109?
– Igen

– felelte Dzsudzsák.

Ezek után a rekorder átadta az első félidei mezét a miniszterelnöknek – aki megjegyezte, hogy már egy cipőt is kapott Dzsudzsáktól, méghozzá a 100. válogatottsága után, a szekrényben tartja –, a második félidős mezét pedig Szijjártó Péternek adta.

Nem mindenki pacsizhatott és hátlapogathatott a válogatottságtól visszavonuló focistával, sok kormánypárti politikus csak egy poszttal búcsúzott. Hollik István szerint véget ért egy korszak, és november 20-án megjegyezte, hogy ez egy szép befejezése az évnek. Szentkirályi Alexandra csak meglebegtette, hogy csúcstartó, a szám nem derült ki. Na de egy második Orbán-poszt, és Kósa, Deutsch, Kásler, Kocsis és Hoppál bejegyzése megerősíti, hogy a 109, amire a miniszterelnök rákérdezett, az bizony a rekord. (Telex)

Kapcsolódó cikkek