Már három polgármesterjelölt jelölt van Jászberényben

Megosztás

A teljes semmiből bukkant fel egy új polgármesterjelölt jelölt Jászberényben.  Nagy Tímea 41 éves. 2 gyermekes, elvált anya is bejelentkezett a polgármesteri posztért. Ahhoz, hogy valóban jelölt lehessen, természetesen neki is össze kell majd gyűjteni a kellő számú ajánlást. 

Mint ismert, január 15-én időközi önkormányzati választást tartanak Jászberényben, miután feloszlatta magát a képviselő-testület. Ezen való indulását a Fidesz helyi erői jelentették be elsőként. Igaz, polgármesterjelöltjük dr. Besenyi Orsolya, a helyi kórház orvosa állítólag függetlennek mondja magát.

Az ellenzékinek számító Közösen Jászberényért Egyesület is bemutatta ezek után jelöltjeit, itt továbbra is Budai Lóránt a polgármesterjelölt.

Mindkét jelöltnek természetesen majd a kampány során meg kell szereznie az induláshoz való kellő mennyiségű támogatói aláírást, ahogyan a képviselőjelölt jelölteknek is. Ha ez meglesz, akkortól számítanak majd valójában jelöltnek. 

Nos, dr. Besenyi és Budai mellé most egy harmadik jelölt is jelentkezett, ő Nagy Tímea. Indulási szándékát közösségi oldalán jelentett be. Mint Nagy írta: “szociálpedagógusként végeztem, ezen a területen dolgozom 5 éve. Közigazgatási területen is szereztem tapasztalatot, közigazgatási szakvizsgával rendelkezem. Jelenleg a Semmelweis egyetem szociális vezetőképző szakának hallgatója vagyok.”

Hozzátette, azért vállalta, hogy párttámogatás nélkül elindul a polgármester-választáson, mert az úgynevezett nagypolitikának városi viszonylatban nincs helye. Itt együttműködésre van szükség, sokszínű, építő és felelősséget vállaló képviselő-testületi tagokra, akik előkészítik, végrehajtják és felelősséget vállalnak programjukért, munkájukért!

Apropó, program, némi ellentmondással ezek után ő azonban közölte, “tételes programot felsorolni és annak megvalósítását vállalni az energia- és világgazdasági válság, valamint hazánk „szomszédjában” pusztító háború miatt, felelőtlenség lenne….Nincs realitása annak sem, hogy költséges plakátokon vállaljam a vállalhatatlant!” Azt írta, szerinte képes a kompromisszumra, a problémák megoldására. Hozzátette, hatásvadász beszédek helyett a helyi problémák megoldására szeretne koncentrálni.

Mint ahogy természetesen minden bizonnyal a másik két jelölt is.

Információink szerint többen egyébként Nagyot máris csak úgynevezett csalinak tartják, aki arra “lesz jó”, hogy szavazatokat vegyen el leginkább Budaitól. Ez egy esetleges éles  versenyben a Fidesznek jöhet majd jól. Hogy mennyire kilóghat a lóláb, azt talán jól mutatja, hogy egy nagyon-nagyon Fidesz-közeli helyi közösségi oldal rögvest meg is osztotta Nagy Tímea bejelentését.

A három jelöltön kívül még minden bizonnyal lesz több is, várhatóan a Mi hazánk mozgalom is bejelenti majd jelöltjét. A pártnak most is van egy képviselője a képviselő-testületben. 

Képünkön a Kövér Lászlóra hajazó Lehel vezér szobra a városháza előtt. Nagy küzdelemre lehet számítani a választáson.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek