Bemutatták az ellenzéki jelölteket Jászberényben

Megosztás

Budai Lóránt jelenlegi polgármester kedden délután bemutatta a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) képviselőjelöltjeit. Ők indulnak majd a január 15-i időközi önkormányzati választáson.

Budai Lóránt elöljáróban elmondta, hogy nem ők választották a január közepei időpontot, hanem a fideszes többséggel megválasztott helyi választási bizottság. Budai előre is elnézést kért, hogy az ünnepeket kampányolással is kell tölteni, és megpróbálnak kevésbé zavarni.

Hangsúlyozta, az utóbbi időben sokszor felmerült az együttműködés vagy annak hiánya. Mint mondta, akikkel lehetett, azokkal együtt tudtak működni, erre a legjobb példa a KJE, hiszen 2019-ben is már együtt indultak a pártok jelöltjei.

Szerinte ez az együttműködés kiállta az idők próbáját. Azt is elmondta, hogy együtt tudtak működni több szervezettel, szolgáltatókkal, a vállalkozókkal, egyesületekkel, egyházakkal. Hangsúlyozta, az együttműködésnek köszönhetően dolgozták át a covidos időszakot és most a háborús veszélyhelyzetet is, és több eredményt is elértek. Kiemelte, hogy további terveik és főleg nyertes pályázataik vannak, ezekkel fejlődhet tovább a város.

Ezt követően bemutatta a KJE jelöltjeit, akik között ott volt dr. Kertész Ottó is, aki korábban az össz ellenzék közös jelöltje volt a Jászságban a parlamenti választáson.

Polgármesterjelölt: Budai Lóránt
1-es választókörzet: Bethlendy Béla
2-es választókörzet: Lénárth Gábor
3-as választókörzet: Bobák Zsolt
4-es választókörzet: Dr. Kertész Ottó
5-ös választókörzet: Balogh Béla
6-os választókörzet: Verseginé Utasi Erzsébet
7-es választókörzet: Kollár Anita
8-as választókörzet: Skultéti József
9-es választókörzet: Pethő Béla
10-es választókörzet: Bozsik Ferenc.

Új képviselő lehet a választók akaratából Lénárth, dr. Kertész, Pethő, Kollár, Verseginé, a többiek jelenleg is képviselők.

kép forrása: Jászsági Térségi TV

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek