Egyetlen jelöltet sem indít a DK a jászberényi időközi választáson

Megosztás

Nem vesz részt a jászberényi időközi választáson a Demokratikus Koalíció jászberényi szervezete. Ezt Gedei József, a párt választókerületi elnöke jelentette be a Jászsági Térségi Tv érdeklődésre. Gedei József az egyik kezdeményezője volt a jászberényi önkormányzati képviselő-testület feloszlatásának, előterjesztésében pedig segítségére volt a Fidesz.

A sors fura fintora, hogy az oszlatásról szóló szavazáson saját előterjesztését nem szavazta meg a Fidesz-frakció, abból csak Szabó Tamás szavazott igennel. Szabó talán könnyen volt, mert bejelentette, hogy nem indul a választáson. Később Gedei is bejelentette ugyanezt.

Most pedig azt közölte Gedei, hogy az egész helyi DK (hogy ez hány embert jelent, nem tudni), nem állít jelölteket az időközi önkormányzati választáson. 

Gedei ezzel együtt megerősítette, hogy maga sem indul polgármesterjelöltként, illetve képviselőjelöltként sem. Bejelentette, hogy pártközösségük döntése értelmében nem támogatják egyetlen politikai formáció jelöltjét sem.  Gedei kifejtette, korábban sem azért bírálták a Közösen Jászberényért Egyesület munkáját, mert székekre pályáztak volna, hanem azért, mert nem értettek egyet döntéseikkel, munkájukkal, politikájukkal.

Hozzátette: mindez nem jelenti azt, hogy elhagyják a helyi közéletet, de hangsúlyt a felkészülésre, a 2024-es önkormányzati választásokra helyezik.

Lapunk információi szerint többen is úgy sejtik, hogy legfeljebb két hónapon belül Gedei József már nem lesz a DK tagja. Többen úgy gondolják, azzal hogy ő nem indul az időközi választáson, egyezség volt arra nézve, hogy ne zárják ki azonnal a pártból. A DK ugyanis információink szerint nem nézte jó szemmel azt, hogy Gedei saját szövetségeseit támadta meg az oszlatás mellett tett indoklásában.

Szerző: Tóth András

kép forrása: Gedei József Facebook

Kapcsolódó cikkek