“Lassan nincs mit lopni, kiürül a kamra” – rapvideóval üzent a polgármester

Megosztás

Saját szerzeményével kritizálja a kormányt Drávaszerdahely polgármestere, akinek hétvégén megjelent dalára a Népszava figyelt fel.

Alpár György 2006 óta vezeti a 180 lelkes Baranya megyei települést: először függetlenként, 2010-ben a Fidesz jelöltjeként, a következő két alkalommal pedig ismét függetlenként választották meg a falu vezetőjének. A lap beszámolója szerint hónapok óta keményen bírálja az Orbán-kabinetet és a döntéseit, ám most először rappelt róluk.

Fideszes rádiónézők, üdvözlet nektek. Na, fájnak már kicsit a sárga csekkek? Mondjátok, mikor ébredtek? Ha már áztok-fáztok, éheztek? Most még szent ember nektek a Döbrögi, de már csak aki agymosott, az nem köpködi. Főispán, az istencsászár, Horvátba’ mászkál, amíg elszáll a gázár”

– kezdődik a dal, amelyben aztán szóba kerül az infláció, a migránsok, Soros György, Brüsszel, a tanárok fizetése és a propaganda.

Hírek, ahogy én látom!

Uploaded by Polgármester A on 2022-10-30.

„Ők mindent jól csinálnak, ne nézz furcsán, a háború a hibás, a szankciók meg Gyurcsány. Közben még a Holdról is látszik, hogy mit művelnek a NER-es Dagobert bácsik” – rappeli Alpár, aki nyilatkozott is a Népszavának. Arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy a dal megjelenésének a faluja látja kárát, úgy válaszolt: Drávaszerdahely vélhetően éppen az ő személye miatt sorra bukja el – az aszfaltozásra, falubuszra, eszközbeszerzésre benyújtott – pályázatait az utóbbi időben.

Azt is elmondta, hogy a településen be kellett zárni az önkormányzat által hat éve megnyitott vegyesboltot, mert több mint háromszorosára emelkedik az áramdíja, amit a falu nem tud kigazdálkodni. Részben e fölötti elkeseredése miatt írta meg a dalát.

forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek