A tiszaderzsi kenguruk télen megpihennek

Megosztás

Számos állatnak ad otthont a tiszaderzsi Kenguru Park: élnek itt vörös óriáskenguruk, kisebb termetű Bennett-kenguruk, számos egzotikus madárfaj, szurikáták, alpakák, sarkantyús teknősök, sőt néhány szalagos varánusz is.

A park egyik büszkesége ez a mosolygós albínó kenguru

A távoli Ausztrália állatvilágát idéző, közel egy hektáron elterülő park még csak idén nyáron nyitotta meg kapuit, de máris számos látogatót vonz. Pedig csak egy véletlennek köszönhető, hogy most már Jász-Nagykun-Szolnok megyében is számottevő a kenguru populáció. Varga Attila, igazgató egy interjúban elmesélte, hogy eredetileg csak egy nyaralót szeretett volna vásárolni a Tisza-Tó partján, de aztán a környéket járva -és látva a turista áradatot- kitalálta, hogy érdemes lenne itt nyitni egy állatsimogatót. Innen már csak egy lépés volt a Kenguru Park ötlete.

Ám annak aki csak most szerzett tudomást a park létezéséről és már indulna is erszényeseket csodálni, van egy rossz hírünk: hétfőtől téli álmot alszik a kengurus létesítmény és lakói. 2023 tavaszán új állatokkal és kifutókkal nyitja meg kapuit.

képek forrása: kengurupark.hu

Kapcsolódó cikkek