Öt postás mondott fel egyszerre Tószegen

Megosztás

Egy helyi közösségi csoportban jelentette be öt postai dolgozó, hogy otthagyta a munkahelyét.

Mint egyikük írta:

“Amint már sokan értesültek róla, november 2-től már egyikünk sem dolgozik a postán. Ezt a döntés nagyon nehezen hoztuk meg mind az öten, de sajnos szükséges volt, mert olyan plusz feladatokat vártak már el tőlünk, amit mi már nem tudtunk emberileg bevállalni. Azt viszont meg szeretném cáfolni, hogy kirúgtak minket, illetve az sem igaz, hogy a posta bezár. Köszönetet mondunk mindenkinek, akik az elmúlt öt évben támogattak, bizalommal fordultak hozzánk, és a nehéz időkben türelemmel és megértéssel volt felénk. Köszönjük azt a sok szeretetet, amit kaptunk, nagyon sokan a szívünkhöz nőttek. Búcsúzunk azoktól is, akikkel annyira nem találtuk meg a közös hangot.
Azoknak szeretnék még egy pár szót írni, akik sérelmezték, hogy eddig semmi információt nem kaptak erről a helyzetről. Addig, míg a Magyar Posta Zrt alkalmazásában álltam, illetve álltunk, semmilyen fórumon nem nyilatkozhattam, nyilatkozhattunk, mert munkajogi következménye lett volna. Illetve az átszervezésekről, járásösszevonásról mi is csak az utolsó pillanatban értesültünk.
Minden jót kívánunk az ügyfeleinknek!
Üdvözlettel:
Török-Abonyi Ivett
Horváthné Baricza Viktória
Kovács Györgyné
Barhács Annamária
Munkácsiné Pádár Anikó, a Tószeg posta volt dolgozói”

Ennyi a búcsúlevél. Az biztos, hogy nincs könnyű helyzetben a posta, jelentős a fluktuáció. Sokan panaszkodnak a folyton újabb és újabb plusz feladatokra, a többek szerint átgondolatlan átszervezésekre, munkafolyamatokra, az alacsony fizetésre. 

Az is biztosnak tűnik, hogy ezt az öt embert valószínűleg nem lesz könnyű pótolni.

Szerző: Tóth András

kép forrása: Facebook

Kapcsolódó cikkek