Kiakadt a fideszes polgármester a postabezárások miatt – videó

Megosztás

Zalaegerszeg kormánypárti városvezetőjét felháborítja, hogy ráadásul az újságokból kellett megtudnia, hogy a megyeszékhelyen hat postahivatalt is bezárnak.

Nyílt levelet írt Balaicz Zoltán a Posta vezérigazgatójának.

Egyeztetnének a polgármesterek a Magyar Postával a november 12-től ideiglenesen bezáró hivatalok miatt – számolt be az RTL Híradó.

Zalaegerszegen hat postát is bezárnak, ami miatt nem csak a lakók, de még a polgármester is fel van háborodva. Az RTL szerint Balaicz Zoltán a sajtóból tudta meg, hogy bezárják a postahivatalokat. A Facebookra kiposztolta a nyílt levelét, amit Simon Csillának, a Magyar Posta Zrt. megbízott vezérigazgatójának írt.

Azt írta, hogy az önkormányzat jogos elvárása, hogy minden, a települést, a polgárokat érintő ügyben az ész érvek és adatok megismerésével, álláspontjaik ismertetésével legyen konzultáció az érintettekkel. Személyes egyeztetést sürgetett. Szombathely ellenzéki polgármestere, Nemény András is levélben tiltakozott a bezárások miatt.

A Magyar Posta azt írta, így is túlteljesítik a jogszabályban előírt kötelezettségeket, arra azonban nem reagáltak, hogy a városvezetőkkel tárgyalnának-e.

Kapcsolódó cikkek