Emberkereskedelemmel és üzletszerű kéjelgés elősegítésével vádolnak 11 embert

Megosztás

Dr. Hernádi Ildikó bírónő a napokban emberkereskedelem, testi sértés, kerítés, kitartás, kifosztás, üzletszerű kéjelgés elősegítése, valamint egyéb bűncselekmények miatt mondta ki bűnösnek a Szolnoki Törvényszéken évekkel ezelőtt indult büntetőeljárás mind a tizenegy vádlottját. A bíróság kimondta: a terheltek bűnszervezetben követték el a cselekményeket. Az illetők tagadták a vádakat, megbánást nem tanúsítottak, néhányan még vallomást sem tettek, írja a szoljon.hu.

Az első fokon, nem jogerősen megállapított bírói tényállás tulajdonképpen megegyezett az eredeti, majd pedig az időközben módosított tényállással. Aszerint egy negyvenes éveiben járó férfi, az elsőrendű vádlott, valamint további tíz társa, köztük három női vádlott 2012 és 2014 között, két éven keresztül magyar nők által magyar nőket közvetítettek ki Ausztriában és Svájcban működtetett bordélyházakba, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak.

A „paraziták” közül többen is veréssel kényszerítették rá a lányokat, közöttük több kiskorút is, hogy tegyenek kedvükre a testüket pénzért megvásárló ügyfeleknek.

A fő vádlott a hölgyek „munkába állásához” minden segítséget megadott: kiutaztatta őket, a munkavégzéshez szükséges ruházatot biztosított a számukra és az orvosi vizsgálatuk költségét is állta. Mindezt azonban nem adta ingyen. A szerencsétlenül járt nőknek a segítségért cserébe minden keresményüket be kellett szolgáltatniuk neki, amin a férfi vádlott társaival: három, bordélyházat üzemeltető nővel és hét másik férfival, a nők otthoni „futtatóival” osztozott.

A legsúlyosabb vádpontot, az emberkereskedelem tényét csak két vádlott, az ötöd- és a nyolcad rendű esetében találta a bírónő bizonyítottnak. A testi sértéssel rábírást pedig a másod- és a nyolcad rendű vádlott követte el az elsőfokú ítélet szerint. A többiek a lányokat adták, vették, utaztatták, s kínálták fel, a női vádlottak pedig a „mádám” szerepét töltötték be a prostitúciós üzletben.

A vádlottakra kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetést szabott ki Hernádi bírónő, köztük ötüknek felfüggesztette a tényleges letöltést. Ezen kívül egyenként több százezer forintos pénzbüntetést kaptak, illetve a tetemes, többmilliós bűnügyi költség kifizetését is rájuk terhelte a bíróság.

Az ügyész három munkanapos gondolkodási időt kért a véleményeztetésre, a negyed rendű vádlotton kívül, aki két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a többiek mindegyike, a védőikkel egyetértésben, a vádak és ítéletek tekintetében téves ténymegállapítás, továbbá megalapozatlanság miatt egyrészt felmentésért, másrészt enyhítésért fellebbeztek.

A büntetőügy így a Szegedi Ítélőtáblára került, ahol másod fokon hoznak, vélhetően jogerős határozatot benne.

kép forrása: Népszava

Kapcsolódó cikkek