Az idegen simán beállt autójával a nyitott udvarra és nem is akart onnan elmenni

Megosztás

Házalókról tettek közzé információt helyiek két, Szolnok környéki településről is a közösségi oldalon. A polgárőrség és a rendőrség intézkedett.

Egy helyi lakos szerint egy idegen autó állt be az udvarára az ünnepek alatt. Kiszállt az autóból egy idegen személy és odament a ház ajtajához. A bentlévők észrevették – mint kiderült – a román állampolgárságú személyt, aki felszólításra sem akart távozni. Az idegen személy elmondta, hogy csak edénykészletet akart eladni. 

Megkérdezték tőle, hogy melyik országban szokás más udvarára beállni az árusításhoz. Érdemi választ nem kaptak a kérdezők, akik megtudták, a gépkocsit állítólag Pápán bérelte az illető. A kocsit a kiérkező polgárőrök átvizsgálták, abban egy edénykészletet találtak. Az ismeretlent a polgárőrök a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A feljelentése megtörtént. 

A “házaló” fekete autó (kép forrása: Facebook)

A polgárőrök ezzel kapcsolatban is kértek mindenkit, fokozottan figyeljenek az értékeikre, gyanús tranzit személyek bárhol felbukkanhatnak. Kérték, az idősebb hozzátartozókat is figyelmeztessék az ilyen elkövetési formára. 

Fotót is készítettek az esetről, a fekete autó a “házaló” bérelt autója, ami tényleg bent áll az udvar kellős közepén.  Megkérdeztük a rendőrséget, tudnak-e az esetről.

Mint írták, egy jászalsószentgyörgyi nő tett bejelentést a rendőrségre október 31-én, hogy a családi háza udvarára egy számára ismeretlen beállt gépkocsival, és nem akar onnan távozni. A férfi az asszony felszólítására közölte, hogy edénykészletet árul, de nem távozott az udvarról. A bejelentő ekkor értesítette a rendőrséget. Az esettel kapcsolatban a Jászberényi Rendőrkapitányságon magánlaksértés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás a jogsértő ellen, valamint a rendőrök az engedély nélküli kereskedelmi tevékenység (házalás) miatt további eljárás lefolytatására az iratokat megküldték a település jegyzőjének. 

Úgy tudjuk, Szajolban is volt egy hasonló eset. Ott is járt vasárnap egy fekete autó, az idegen edénykészletet árult, török állampolgárnak adta ki magát. Állítólag megemlítette, hogy már pár napja Szajolban tartózkodik. Azt állította, az önkormányzatnàl engedélyt kapott, hogy a megmaradt edényeket árulja.

A helyi lakos, aki ezt közölte, hozzátette, a szomszédjában, ahol nyugdíjas lakik, szerinte nagyon erőszakos volt az idegen, be akart menni, de ezt megakadályozták. Hozzátette, nagyon vigyázzunk magunkra, sok a szélhámos.

A rendőrség ezzel az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy Szajolt érintően ilyen esetről nem érkezett az elmúlt napokban bejelentés a rendőrségre.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek