Következő héten döntenek a jászberényi választás idejéről

Megosztás

Információink szerint minden bizonnyal az ünnepek utáni héten, valószínűleg szerdán dönt a helyi választási bizottság a jászberényi időközi választás időpontjáról. Bár még nincs kampányidőszak, de a kampányt Pócs János fideszes parlamenti képviselő máris beröffentette.

Máris megy a találgatás, hogy mikorra írják ki Jászberényben az időközi önkormányzati választást. Mint ismert, a napokban rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy feloszlatja magát a képviselő-testület. Bár a Fidesz-frakció terjesztette be ennek eldöntését, mégis, a szavazáson már nem állt ki a saját javaslata mellett, csak egyik tagjuk, Szabó Tamás szavazott igennel, a többiek vagy nemmel vagy tartózkodással voksoltak.

Az időpontról az a helyi választási bizottság fog dönteni, amit 2019-ben az akkori képviselő-testület, tehát a Fidesz választott meg. Így aztán nem elképzelhetetlen, hogy a lehetőség adta legkorábbi időpontra írják ki a választást, ami egyébként a Fidesz kívánsága is volt. Ők már decemberben, az ünnepek alatt is készek lettek volna választani, minden bizonnyal azért, hogy az ünnepek bűvkörében “elvarázsolhassák” a szavazókat, akik a januári, februári “kijózanodás” időszakában már ki tudja, kire rakják majd az ikszet.

Tamás Zoltán Fidesz-frakcióvezető egyébként már bejelentette, hogy szintén a jövő héten a Fidesz megnevezi a polgármesterjelöltjét és a képviselő jelöltjeit. Azt is tudjuk, hogy Gedei József is bejelentette, hogy nem indul a választáson. Mint ismert, a Fidesz mellett ő volt az, aki az oszlatás mellett kardoskodott. 

Ugyanakkor a kampány motorját már Pócs János parlamenti képviselő beröffentette. Ahol csak lehet, megragadja az alkalmat, hogy ellenlábasát, az ellenzéki polgármestert, Budai Lórántot támadja.

Ilyen alkalom volt a Jászsági Térségi Tv-ben egy stúdióbeszélgetés, amikor is azt mondta Pócs többek között, hogy Budai az elmúlt 3 év alatt semmit sem tudott felmutatni, csak a harcot. Mondta ezt egy olyan képviselő, aki olyan kormány képviselője, amely napi szinten harcol a fél világgal.

Pócs ebben a beszélgetésben sem mulasztotta el besározni Budait azzal, hogy a berényi polgármester állítólag visszautasította a Miniszterelnökség invitálását azért, hogy megbeszéljék, hogyan vészeli át a Jászság fővárosa a rezsinövekedés hatásait. 

Holott a találkozót megtartják, csak nem abban az időpontban, amikor azt Pócs “elrendelte”. 

A legújabb kampányfogása Pócsnak pedig az volt, hogy a Hír Tv-.ben elterjesztette, hogy Budai Lórántnak nincs fent a vagyonnyilatkozata a város honlapján. Holott ez információink szerint nem kötelező elem, ha igényli valaki, bármikor kikérheti. 

Ráadásul úgy tudjuk, pont az a Pócs János kiáltott farkast, akinek a fia hasonló cipőben jár. Ugyanis ifjabb Pócs János Jászapátin alpolgármester, és bárhogy kerestük vagyonnyilatkozatát, nem találtuk fent a város honlapján.

Szerző: Tóth András

Kép forrása: Pócs János Facebook

Kapcsolódó cikkek