Újabb közösségi kert épül Szolnokon

Megosztás

Hazánk kedvenc kertésze, Bálint gazda is előszeretettel népszerűsítette a közösségi kerteket, hitt abban, hogy nem csupán örömet okoz a gyümölcsök, zöldségek nevelése, hanem a közeljövőben a városi ember is képes lesz élelmet termelni saját maga számára.

De mi is az a közösségi kert? Az elnevezés választ ad a kérdésre: olyan kert a betonrengetegben, amit a környéken élők közösen művelnek. Mindenki kap saját parcellát, amin azt termel, amit szeretne. Vannak azonban közös feladatok, célok, programok.

Nemrégen számoltunk be róla, hogy Szolnokon a Várkonyi tér kerékpárboltja mögötti játszótéren lesznek olyan magaságyások, melyek gondozására a lakosság pályázhat. Nem kellett sokat várni a következő hasonló kezdeményezésre.

A Tallinn városrészben található Aranyos Szeglet Waldorf Iskola felajánlja az intézmény udvarának egy részét a környék lakóinak, közösségi kert kialakítása céljából.

Mi folyamatosan kertészkedünk a kertünkben két szakképzett tanárunk vezetésével, akik szívesen segítenének kertészkedni ha ebben a dologban lennének akik részt vennének.

-olvasható a felhívásban.

A környék leendő kertészeiből álló csapat máris túl van az első találkozón, ahol megbeszélték a részleteket és a szükséges eszközök beszerzésének körülményeit. Várhatóan tavasszal már veteményezni lehet az új kertben.

Kapcsolódó cikkek